Om hestegruppen på Kampen Økologiske Barnebondegård

Norske hesteraser

Norge har en lang historie med bruk av hest, derfor har vi utarbeidet et ytterst positivt forhold til disse tradisjonelle bruksdyrene. Nordmenn har brukt hester til utrolig mye gjennom årene, fra transport til gårdsbruk og underholdning. Dermed var det aldri et spørsmål om hester skulle få sin plass på Kampen Økologiske Barnebondegård. Her finner du de to verdenskjente norske hesterasene som har blitt en del av vår kultur gjennom århundrene – to vakre fjordinger og én kjempesterk dølahest. Norske hesteraser er kjente for sin høye arbeidsvilje og utømmelige kraft. Dette er sterke hester som gjerne hjelper til med det aller meste på gården, samtidig som de utvikler et særegent forhold til sine eiere. På Kampen Økologiske Barnebondegård kan du kommunisere med disse nydelige norske hesterasene og finne ut mer om deres spesielle historie. De har alle sin egen personlighet, derfor vil ulike mennesker trives med forskjellige hester – les videre om de tre hestene på KØBB.

Blakken – en lokal legende

Bor du i nærområdet, har du garantert sett Blakken. Blakken er nemlig en lokal kjendis, en legendarisk fjordhest som har blitt et slags symbol for Kampen. Han har vært å finne på Kampen Økologiske Barnebondegård gjennom alle år – det er faktisk nesten 20 år siden man først fikk møte Blakken. Fjordhester er så norske som de kan bli, og har blitt brukt i nesten to tusen år av våre forfedre. Dermed er Blakken en perfekt start på et spennende besøk hos Kampen Økologiske Barnebondegård. Den vakre fjordhesten begynner å dra på årene og blir dermed brukt stadig mindre, men hundrevis av mennesker har bygd et godt forhold til hesten og er derfor ofte innom bondegården for å hilse på Blakken.

Svarten

Den nyeste hesten på Kampen Økologiske Barnebondegård er Svarten. Svarten er en ekte dølahest, en typisk norsk hesterase som har blitt brukt av bøndene i Gudbrandsdalen siden tidenes begynnelse. Svarten er en ung og sterk hest, og derfor har han fått ta over en god del av arbeidet til legendariske Blakken. Svarten har dog et temperament, så man bør bli venn med ham først dersom ridning er i planene. Er man fast bestemt på å ri så raskt som mulig, er det nok Viljar valget bør falle på. Svarten brukes forresten ofte med vognen, så de siste årene har lokalbefolkningen på Kampen blitt godt vant med den nye hesten.

Viljar

Den andre fjordingen på Kampen Økologiske Barnebondegård er en sprek gutt som fikk navnet Viljar. Viljar stiftet strakt et nydelig vennskap med Blakken, og når de to er ute på tur sammen kan man nesten kjenne kjærligheten i luften. Viljar ser tydeligvis opp til Blakken, for den legendariske hesten har lang livserfaring og har vært gjennom en god del. Viljar er fortsatt ung, men lærer raskt og har et ekstremt godt forhold til mennesker. Her tar det sjeldent lang tid før han byr deg opp på ryggen og tar deg med på en langtur i området.

Oppdragskjøring med vogn

Den morsomste måten å bli kjent med hestene på Kampen Økologiske Barnebondegård, er gjennom en lang tur i hestevognen med de vakre fjordingene som motor. Siden fjordhester er såpass sterke, holder det som regel med Viljar i selene – den unge, spreke hesten kan trekke både vognen og flere mennesker samtidig. Er man flere personer eller ønsker en ekstra stilig tur i Oslo, vil både Viljar og Blakken gjerne bli med deg. Det er noe helt spesielt som skjer i kroppen når man reiser rundt i Oslo med hestevognen. Man blir nesten dratt med tilbake i tiden og får fantasere om gamle dager når Kristiania fortsatt var hovedstaden i Danmark-Norge. KØBB tar på seg mange ulike oppdragskjøringer, inkludert julefester, bryllup, bursdager og lignende.

Privacy Policy