Om dyrene på Kampen Økologiske Barnebondegård (minigriser, hester, geiter, esler, sauer, høner, ender, undulater, kaniner)

Det finnes flere dyr på Kampen Økologiske Barnebondegård enn hva man kanskje forestiller seg på forhånd. De typiske gårdsdyrene er selvfølgelig på plass, men unger kan også bli kjent med andre spennende skapninger som alle har sin historie å fortelle. Dyrene på barnebondegården er en del av familien, og nyter høy komfort i gode, naturlige omgivelser der de trives og er omringet av kjærlighet. Les mer om de ulike dyrene nedenfor;

Grisene Grizzly og Purkeline

Alle som har vært innom Kampen Økologiske Barnebondegård er glad i Purkeline. Hun har vært her i mange år, og har nettopp fått unger – igjen. Den norske urgrisen er en favoritt blant ungene, men trenger ro før øyeblikket. Heldigvis har man lille Grizzly, den canadiske minigrisen som alltid er i topphumør og klar for kos.

Stolte esler

Tussi og Rufus er aktive esler, og hvis man må beskrive dem med ett ord blir det sta. Ja, ekte sta esler som forstår både sin plass her i livet og rettighetene sine. Tussi har blant annet vært å se på Den norske opera (forestillingen Carmen), mens Rufus er en ekspert i barnepsykologi. Han vet nøyaktig hva ungene trenger, og er alltid med på deres aktiviteter.

Hestene på KØBB

Den vakre fjordhesten Blakken har i bunn og grunn blitt et symbol for hele området. Blakken har vært å se i Kampenområdet siden begynnelsen av 90-tallet, og kan lett regnes som en lokal kjendis. Så har man Viljar, en yngre fjordhest og dølahesten Svarten som utfører store deler av arbeidet på gården. Vi forteller mer om hestene på Kampen Økologiske Barnebondegård i en egen artikkel.

Geit og bukk

Ingen bondegård er komplett uten en geit og en bukk. Geita blir fort ivrig når hun får besøk, og har en utrolig positiv personlighet. Bukken er kastrert og er dermed noe roligere, men så fort han får muligheten til å klatre litt kan man se glimtet i øyet på han.

Sauene

Kampen Økologiske Barnebondegård kan skryte av hele fire sauer, og det er disse dyrene smårollingene får slippe til raskest. Sauene er nemlig veldig sosiale, forsiktige dyr som stoler på menneskene.

Kaninene

Tar du en titt på det gamle hønsehuset like ved barnehagen, får du straks øye på de den søte kaninflokken hos KØBB. Kaninene er hovedsakelig såkalte løvehodekaniner, og har derfor skikkelig kule frisyrer som ungene gjerne kopierer når de kommer hjem fra et besøk. Selv om flokken koser seg i hønsehuset, finner du den kjempesnille, hvite kaninen Pegasus i fjøset. Der bor forresten også Grizzly, minigrisen. Disse to storkoser seg sammen og er stadig å se ute på tur.

Anton Alpakka

Ett av de nyeste dyrene på gården er Anton Alpakka, et dyr fra Andesfjellene som stortrives her i Norge. Anton bærer på en veldig overlegen holdning, men elsker kos – det tar dog litt tid å bli kjent med ham, for han stoler ikke helt på folk enda. Hvis man ikke gir ham nok tid til å bli kjent med besøket kan man raskt få en klyse med spytt i ansiktet.

Høner, kalkuner og en gås

Rett utenfor skolehagen ved Kampen Økologiske Barnebondegård finner man det lille huset som de tverrstripede hønene kaller sitt hjem. Hønene legger utrolig mange egg, og er en del av undervisningen på gården. Dessuten finner man to kalkuner på bondegården, som begge har unike karakterer og er veldig morsomme å følge med på. Den ene kalkunen skyr besøk, men kan finne på å komme bort dersom noe spennende skjer, mens den andre stadig er å se på hesteryggen. Kalkunene sover oppe i treet på gården, mens bestevennen deres, en gås, venter på soloppgangen fra gresset.

Kosekatten Gråpus

Ja, du finner også en katt på bondegården. Gråpus føler seg som herren av gården, og liker å følge med på alt som skjer fra en liten hylle like over Purkeline. Noen ganger stiller vi oss spørsmålet – er det vi som passer på Gråpus, eller omvendt?

Privacy Policy