Bli frivillig på Kampen Økologiske Barnebondegård

Frivillig arbeid – gi tilbake

De aller, aller fleste mennesker velger å gi en del av sitt liv til arbeidsplassen. Man tilbringer tross alt nesten førti timer i uken på jobben, og i tillegg kommer diverse utflukter, feiringer, konferanser, kurs, julebord og lignende. Arbeid kan være moro, det kan være spennende, men det kan også være kjedelig og ensartet. Til gjengjeld får man lønn – dette er den eneste grunnen til at folk flest faktisk velger å jobbe. De færreste hadde villet dra på jobb hver morgen dersom man ikke fikk betalt for strevet sitt. Hadde du? På den andre siden av vår figurative tabell finner man frivillig arbeid. Her snus det hele på hodet. Dette er arbeid som man tar på seg helt frivillig, selv om man ikke får noen lønn for timene man investerer. Dette er arbeid som ikke bruker lønn som lokkemiddel, arbeid som ingen mennesker tvinges inn i. Dine foreldre vil aldri bruke lange timer på å forklare deg hvor viktig det er å finne passende frivillig arbeid, slik de gjør når det kommer til utdanning og deretter jobb. Nei, frivillig arbeid fokuserer på det stikk motsatte. Her får man gjøre det man brenner for, gjøre noe spennende og lærerikt, noe man virkelig har lyst til. Ingen lønn, nei, men man får dyrebar erfaring, man får en interessant hverdag, og viktigst av alt – man gjør noe godt for sine omgivelser eller for samfunnet generelt.

Kunnskapsrikt og gøy

Alle er hjertelig velkomne til å hjelpe Kampen Økologiske Barnebondegård i deres utvikling, og utallige mennesker har brukt denne muligheten gjennom årene. Som oftest er det snakk om ungdommer. Unge mennesker som er glade i dyr får sjeldent nok av ett lusent besøk på gården. Man forelsker seg i dyrene og vil se til at de har det bra hele tiden. Den beste måten å gjøre dette? Bli frivillig. Frivillighetsarbeid på Kampen Økologiske Barnebondegård er både lærerikt, spennende og gøy. Først og fremst vil du virkelig forstå hvordan de ulike dyrene oppfører seg og hvem de faktisk er (personligheten deres). Deretter vil du lære deg hva de spiser og hvilken type velvære de foretrekker. Så lenge du er glad i dyr vil du aldri ha en kjedelig dag på gården. Du vil finne ut stadig mer om de ulike dyrene og forskjellene i deres bakgrunn. Du vil komme nært på dem og stifte vennskap med de fleste av dem. Du vil forstå livet på bondegården og hvordan ting fungerer på innsiden – dette går de fleste mennesker glipp av.

For alle aldre

Kampen Økologiske Barnebondegård ønsker all hjelp velkommen, uansett aldersgruppe. De hyggelige ansatte på gården vil finne en plass for alle og enhver – så lenge man elsker dyr og gjerne vil hjelpe til. De aller yngste barna der ute kan få være med på å mate dyrene eller vaske stall og fjøs, mens ungdommen gjerne kan prøve seg på å vaske dyrene. Også eldre mennesker er hjertelig velkomne til KØBB som frivillige, så lenge de føler seg spreke nok til å håndtere dyrene. Det kan nemlig gå fort i svingene enkelte ganger.

Ta kontakt

Det er ikke alltid at Kampen Økologiske Barnebondegård trenger hjelp. Dette er ikke en gigantisk gård, og flere gode, arbeidsomme mennesker legger inn en stor innsats i og rundt det røde huset allerede. I stedet for å gå rundt grøten anbefaler vi at du tar kontakt med Kampen Økologiske Barnebondegård på egen hånd og spør om de trenger hjelp med ett eller annet. Kanskje du kan stikke innom et par ganger i måneden og hjelpe til med rengjøringen? Kanskje kan Kampen Økologiske Barnebondegård ringe deg når de trenger hjelp med en større gruppe som kommer på besøk? Ta kontakt og finn ut.

Privacy Policy