Arbeidstrening hos Kampen Økologiske Barnebondegård

Ansatte med dype røtter

For å jobbe i en bondegård, må man virkelig ha en dyp kjærlighet for dyr og miljøet. Man må også være glad i friluftslivet, samtidig som en brukket negl eller noen skrubbsår ikke bør skremme deg bort. For det er ekstremt mye som må gjøres på en bondegård, fra tidlig morgen til sent på kvelden. Derfor er det så fryktelig gøy å fortelle om de ansatte på Kampen Økologiske Barnebondegård. Dette er nemlig mennesker som virkelig brenner for jobben sin. Mennesker som kommer på jobb hver dag i topp humør, og sprer godhet til alle rundt seg. Dette er mennesker som alltid har villet jobbe med barn og/eller dyr, og gjerne har en lang tilknytning til barnebondegården. Her finner du blant annet Heidi Tønnesen, en stadig smilende jente som har hjulpet til på KØBB i over 20 år. Med utdanning innen agronomi og pedagogikk er hun en urokkelig del av Kampen Økologiske Barnebondegård, og er ansvarlig for det aller meste på gården. Her finner man også Maria Sivertsen, en ung miljøterapeut som virkelig forstår problemene menneskeheten må ordne opp i for å sikre oss en bærekraftig fremtid. Vil du ha dyp informasjon om utfordringene vi står ovenfor, er frøken Sivertsen den beste personen du kan prate med.

Arrangere jobbutflukter på KØBB

Uansett hva man driver med, er det ofte kjedelig å jobbe på et kontor. Lange arbeidsdager i sittende stilling, med en lysende dataskjerm (eller to) foran seg og varm kaffe på pulten – alt dette kan føre til både helsemessige og mentale problemer. Derfor har norske direktører alltid passet på å arrangere utflukter for sine ansatte. Slik skaper man en bedre arbeidsplass der folk faktisk gleder seg til å komme på jobb hver morgen. Mange sjefer har valgt å samarbeide med Kampen Økologiske Barnebondegård, og ved hjelp av nøye planlegging har en rekke uforglemmelige utflukter falt på plass – såkalte «team building»-begivenheter. Her kan de ansatte bli bedre kjent med hverandre mens de mater dyrene og hjelper til på gården. Man holder seg aktiv gjennom hele dagen når man er på besøk, og lærer seg å samarbeide om enkelte oppgaver. Dessuten kan man straks se hvem som virkelig er gode mennesker på innsiden – dyr kjenner slikt på lang vei.

Arbeidstrening for deg med bondegård

Dersom du har en bondegård allerede eller vurderer å hoppe inn i denne bransjen, kan det være smart å ta en tur til Kampen Økologiske Barnebondegård. Her får man nemlig en innledning i gårdslivet, slik at man vet hva jobben innebærer. Man får møte de ulike dyrene og se hvordan de lever, hvilke forhold de trenger og hvor mye mat de trenger i løpet av kun én dag. Kanskje har du en familiegård som du kommer til å ta over i den nærmeste fremtiden? De ansatte hos KØBB har lang erfaring med lignende problemstillinger, og kan gi deg hjelpen (og tips) du trenger – helt uten kostnad. Medarbeiderne deler gjerne av seg med erfaringen, noe du som fremtidig bonde virkelig kan nyte godt av. Ser du etter arbeidstrening på bondegård i Oslo, er dette det naturlige valget.

Bondegårdsuken

Hvis du er bosatt i Gamle Oslo bydel og har unger, kan du glede deg til neste sommerferie. Kampen Økologiske Barnebondegård arrangerer nemlig en årlig «Bondegårdsuke» der ungene får komme og hjelpe til på gården. Aldersgrensen er 10 år (4. klasse), men det er ingen påmeldingsplikt – send ungene av gårde om morgenen og hør om alle de fantastiske opplevelsene etter en endt arbeidsdag. Bondegårdsuken går over en uke og det er fritt frem for alle fremtidige bønder mellom klokken 08:00 og 16:00. Foring og stelling, matlaging og turer på hesteryggen – utvalget av aktiviteter er stort, og ingen barn vil føle seg oversett. Det er mer enn nok jobb for alle, og erfaringen man får med seg vil følge ungene dine gjennom resten av deres liv.

Privacy Policy