Åpningstider for Kampen Økologiske Barnebondegård

Åpent for alle og enhver

Det første du skal vite om Kampen Økologiske Barnebondegård, er at dette fantastiske stedet er åpent for alle og enhver. Det spiller absolutt ingen rolle hvem du er og hvorfor du kommer – det viktigste er at du besøker stedet og utforsker de ulike aktivitetene man kan finne på her. Uansett aldersgruppe, uansett hva du ønsker å få ut av besøket ditt – det er bare å ta turen innom og se hvordan en økologisk bondegård bør se ut. Alle er hjertelig velkomne, alt du trenger å gjøre er å velge en passende dag og gjerne ta kontakt med KØBB på forhånd for å planlegge besøket.

Åpent for tilrettelagte aktiviteter

Kampen Økologiske Barnebondegård er åpent store deler av uken, dog til ulike formål. Mandag, onsdag og fredag holder KØBB stengt, med mindre man har planer om såkalte tilrettelagte aktiviteter. Ellers er bondegården åpen fra 17:00 til 19:00 hver dag utenom lørdag – dette er dyrenes hviledag der de får litt privat tid for seg selv. Siden tre dager i uken er satt av til utvalgte aktiviteter som planlegges på forhånd, bør du neppe ha problemer med å avtale en dag i uken for dine egne formål. Det er veldig enkelt å komme i kontakt med de ansvarlige på bondegården – slå av en uformell prat og se hva dere kan finne på sammen.

For barnehagebarn

Den mest populære aldersgruppen blant besøkende på Kampen Økologiske Barnebondegård er selvsagt barn. Spesielt barnehagebarn, som kommer hit i store flokker for å more seg med dyrene på gården. Barnehagebarn fra Gamle Oslo bydel har faktisk fri adgang til KØBB hver tirsdag morgen, og man trenger ikke bestille time på forhånd for å få adgang (så lenge ungene er mellom 0 og 3 år gamle). Det er begrenset med muligheter for aktiviteter for de aller minste, men som regel får smårollingene løpe rundt fritt og leke med de livsglade dyrene. Så blir det opp til arbeiderne fra barnehagen å forklare småbarna om de ulike dyrene og spre kunnskap om hvordan en bærekraftig fremtid bør se ut.

For skoleklasser og andre grupper

Den andre store gruppen med besøkende er skoleklasser. Som sagt har rundt en kvart million skolebarn vært innom Kampen Økologiske Barnebondegård gjennom årene, og stadig flere oppdager hvor moro man kan ha det her. Siden ungene er noe eldre når de går på skolen og dermed kan ta til seg informasjon mye enklere, er det som oftest et ordentlig program involvert med undervisning og praktiske tips. Her får skolebarna informasjon om de ulike dyrene og hvilken type stell de trenger, samt hvordan man gjør hverdagen deres så positiv som overhodet mulig. Skoleklasser bør dog avtale besøket på forhånd, slik at de ansvarlige for KØBB kan sette sammen et interessant program.

Vaffelboden

Uansett når du kommer til Kampen Økologiske Barnebondegård og hva du ønsker å få ut av besøket, er det et absolutt must å besøke vaffelboden. Så lenge det er søndag, da. Her på vaffelboden har man lagd helt økologiske vafler siden 2014, og de fleste voksne velger å tilbringe en del av sin tid i denne vesle boden, der man både kan få kaffe og saft i tillegg til de ekstremt gode vaflene. Prisene er selvfølgelig rimelige, og man kan betale med alle populære metoder. Vaffelboden er kun åpen på søndager, siden dette er den mest populære dagen å besøke Kampen Økologiske Barnebondegård.

Andre henvendelser

KØBB ser alltid etter samarbeidspartnere og andre muligheter for utvikling. Dessuten kan du gjerne ta kontakt dersom du ønsker å sette sammen en helt spesiell dag for ungene dine eller for gruppen du vil komme med. Det er ikke ukjent at folk som vurderer å starte en egen økologisk bondegård kommer innom KØBB for å ta til seg erfaring. Det er bare å ta kontakt, så vil de hyggelige medarbeiderne fra bondegården svare lynraskt.

Privacy Policy